Як зробити солоне тісто? - Своїми руками - Каталог статей - Капітошка. Центр раннього розвиту дітей в Житомирі

  

Меню



Куточок творчості
Симетрична аплікація

Дизайн дитячої кімнати. Фото-стаття

Картина з гудзиків.

Іграшки з картонних рулонів

Яскраві осінні МУХОМОРЧИКИ

3-D аплікація

Метелики з осіннього листя

Дари моря: ракушки та камінці

  
Baby MacDonald - День в селі

Шнурівочки своїми руками

Baby Einstein

Baby Einstein - Вивчаємо пори року

Незвичайні фарби.


Бери батьків і сміху трошки та поспішай до "КАПІТОШКИ"
Категорії розділу
Розвиваємося разом [8]
Своїми руками [16]
Натхнення [7]
Погода
Погода Житомир информер


Каталог детских товаров Клумба


Головна » Статті » Своїми руками

Як зробити солоне тісто?

Солоне тісто

 Ось один з рецептів, для виготовлення солоного тіста:
1 склянка борошна і 1 склянка солі — змішати.
Рекомендують додавати рослинне масло або крем для рук (приблизно 1 ст.л.), що надасть якусь додаткову пластічность солоному тісту.
Потім влийте 125 мл води (обсяг приблизний, тому що кількість води може залежати від виду борошна, яку Ви взяли для тіста). Перемішайте цю масу знову ложкою, а потім вимішуйте руками до однорідної консистенції. Можна використати для цієї мети міксер.


До речі, воду, можна замінити киселем, звареним з картопляного крохмалю (1ст.л. крохмалю розчинити в 1/2 склянки холодної води. Потім влити в цю рідину помішуючи ще 1 склянку киплячої води. Коли кисіль загусне і стане прозорим, зняти з вогню. Отримали клейстер). Від такої заміни, тісто тільки виграє - воно стає більш пластичним.
 
Тільки не перестарайтеся! Якщо тісто вийде дуже м'яким, домісіть його невеликою кількістю суміші борошна і солі додатково. Соленое тісто має бути щільним.
Солоне тісто рекомендується на 2-3 години помістити в холодильник, в поліетиленовому пакеті. Там же його можна просто зберігати для подальшого використання.

Тепер можна ліпити!

Краще ліпити на дошці - це гарне місце для висихання.

 Інструментів для ліплення з солоного тесту не так багато і більшість вже лежить у ваших кухонних шафах.
 кухонний ніж;
 качалка для тіста;
 кондитерське коліщатко;
 кондитерський пензлик;
 часникодавка;
 чайне ситечко;
 соломинка для пиття;
 кондитерські формочки;
 алюмінієва фольга;
 залізний дріт;
 щипці-кусачки;
 в'язальна спиця;
 шматочки моху;
 гвоздика;
• різні деревинки;
 ялівцеві ягоди;
 склянку з водою;
 рушник для рук;
 пензлик для змочування тесту.

Сама ж сушка здійснюється при температурі +80 С в духовці, протягом години, або на батареї (в зимовий період). Тривалість просушування залежить від товщини фігурки.


Якщо вам потрібно кольорове солоне тісто, то його можна пофарбувати або на етапі вимішування, використовуючи харчові барвники або гуаш, що зручно при роботі з маленькими дітьми; або розфарбовувати вже готовий виріб після повного висихання.

Вдалої всім творчості!

Категорія: Своїми руками | Додав: plenata (15.02.2012)
Переглядів: 6367 | Рейтинг: 3.0/5
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Дітям
Батькам
Наші опитування
З якого віку краще починати вивчати іноземну мову дітям?
Всього відповідей: 289

Скільки дітей налічує Ваша родина?
Всього відповідей: 280
Статистика
Центр раннього розвитку дітей "КАПІТОШКА" © 2016
При використанні матеріалів активне посилання на сайт обов`язкове  http://kapitoshka.at.ua 

Створити безкоштовний сайт на uCoz